ПОЧЕЛА ОБУКА НАЈМЛАЂИХ ВОЈНИКА У КАСАРНАМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

У јединицама Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу јуче је свечано почела обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2023“. Војници су претходно, по доласку у касарне, прошли период прилагођавања, задужили су наоружање и опрему и упознали се са основним правилима живота и рада у Војсци Србије. Сада их очекује период интензивног обучавања током којег ће се оспособљавати за војноевиденционе специјалности за које су регрутовани.

У наредних пет недеља, у центрима за основну обуку, оспособљаваће се за руковање личним наоружањем, извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, обављање стражарске службе и унапредиће своју физичку способност. Потом следи индивидуална специјалистичка обука за војничке дужности у оквиру рода, односно службе, да би други период служења војног рока провели у јединицама Војске Србије на оспособљавању за реализацију колективних задатака.

Војници се још током служења војног рока могу пријавити за пријем у професионалну војну службу, након чега ће проћи прописану процедуру и стећи услове да одмах по завршетку војног рока ступе у строј професионалних припадника Војске Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *