ПОЧЕЛА КОНТРОЛА ЛОВОСТАЈА СМУЂА! ДРОНОМ ПРОТИВ НЕЗАКОНИТОГ РИБОЛОВА

DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

У циљу спровођења Наредбе о мерама за очување и заштиту рибљег фонда и почетка ловостаја на аутохтону рибљу врсту, смуђа, Рибочуварска служба ЈВП „Воде Војводине“ започела је интензивне и непрекидне контроле рекреативних риболоваца на територији рибарских подручја под својом ингеренцијом. Акценат је на контроли улова риболоваца и поштовању правила рекреативног риболова, а све у циљу заштите и унапређења постојећег рибљег фонда.

Применом савремених средстава осматрања, попут дрона, као и надзора риболовних вода преко Мониторинг центра, рибочувари ЈВП „Воде Војводине“ успевају ефикасно и благовремено да осујете сваки вид незаконитог риболова. Оваквим контролама, у сарадњи са свим истинским рекреативним и спортским риболовцима, настојимо у што већој мери да утичемо на свест свих риболоваца о значају заштите рибљих врста које се мресте у периоду ловостаја.

НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА РИБОКРАДИЦЕ

Током претходна два месеца, рибочувари ЈВП „Воде Војводине“ су приликом редовних и ванредних контрола делова рибарских подручја Срем, Банат и Бачка, који су под ингеренцијом ЈВП“ Воде Војводине“ пронашли и запленили више од 15.000 метара мрежа коришћених у незаконитом риболову, десетак самоловних алата и 6 гумених чамаца. Поднето је 10 прекршајних пријава против лица зетечених у нелегалном риболову, док је против два лица, која су приликом рибокрађе користила електроапарат, поднета кривична пријава од стране МУП-а.

Пријаве су поднете и против лица која су у једној од скорашњих акција Рибочуварске службе, на Кикиндском каналу између Кикинде и Новог Милошева, бежећи са лица места за собом оставили комплетан риболовни алат и аутомобил препун украдене рибе. Ефикасном акцијом припадника Полицијске управе Зрењанин, станице Нови Бечеј, а на основу достављених података од стране рибочувара, починиоци су пронађени и приведени надлежним органима. Против истих ће бити поднета кривична пријава за незаконит риболов, као и пријава за фалсификовање исправа пред надлежним тужилаштвом. ЈВП „Воде Војводине“ придружују се поднесеној кривичној пријави, а биће поднет и одштетни захтев за накнаду штете нанету рибљем фонду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *