POBEDNIK PRVE TRKE ZA ČASNI KRST U APATINU JE VLADIMIR KULIĆ IZ SOMBORA

APATIN DRUŠTVO FOTO KULTURA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Somborac Vladimir Kulić (34 ) pobednik je 1. trke za Časni krst održane na apatinskoj marini na Dunavu.On je u konkurenciji 31 plivača bio najbrži.

Iako je temperatura vode iznosila 4.3 stepena deonicu od 33 metra uspešno su isplivali svi učesnici.

Među plivačima su bili i gosti iz Hrvatske iz mesta Trpinja pored Vukovara, najmlađi je bio Vuk Zorić (18) iz Apatina a Mato Musulin (59) iz Sombora bio je najstariji i najiskusniji u Bogojavljenskom plivanju.

Drugo mesto na ovom tradicionalnom srpskom takmičenju zauzeo je Ožegović Bojan iz Apatina, dok je Nikola Orelj iz Apatina bio treći.
Pre plivanja za Časni krst održana je liturgija u pravoslavnom hramu “Sabor Svetih Apostola” a na apatinskoj marini se okupilo preko  2000 Apatinaca kako bi bodrilo učesnike u ovom nadmetanju.

Vladimir Kulić Vladimir Kulić izlazi sa krstom Bogojavljenski krst, Apatin 2015 Bogojavljanje Apatin Milan Dubajić, bogojavljanje , plivanje za časni krst 2015 Bogojavljanje Apatin 3 Siniša Trivić,Milan Dubajić i Dejan Mosurović i Mato Musulin Bogojavljanje Apatin 6 Bogojavljanje Apatin 5 Bogojavljanje Apatin 7 Kulić Vladimir, Bogojavljanje Apatin Bogojavljanje Apatin 4 Bogojavljanje Apatin 2 Bogojavljanje Apatin 3 golubovi SPISAK UCESNIKA Plivanje za časni krst, Apatin, 2015