ПОБЕДНИЧКИ ПЕХАРИ ЗА МЛАДЕ АПАТИНСКЕ ВЕЛЕМАЈСТОРЕ

APATIN SOMBOR VESTI

Освајањем три победничка пехара, млади апатински шахисти, чланови Шах клуба “Велемајстор”, остварили су фантастичне резултате на кадетском првенству Војводине. У конкуренцији 130 такмичара, прво место у категорији шахиста до 12 година освојио је Милан Грозданић, док су код шахистиња победнички пехар освојиле Дуња Србљанин ( шахисткиње до 14 година ) и Анђелија Радишић (шахисткиње до десет година ).

Сјајан резултат остварила је и најмлађа апатинска шахисткиња, седмогодишња Сава Ситвук која је у конкуренцији до осам година освојила сребрну медаљу, као и Леа Kокаи која је у конкуренцији до десет година освојила треће место.

Одличан наступ на првенству имали су Душан Стојаковић и Михајло Стојановић који су у конкуренцији шахиста до 12 односно 10 година заузели четврто место.

Ово је најуспешнији резултат у трогодишњем постојању Шах куба “Велемајстор” који га сврстава међу три најуспешнија клуба у Војводини, а који раде са младим шаховским талентима. Свих девет апатинских такмичара који су наступили на такмичењу оствареним резултатима обезбедили су учешће на Kадетском првенству Србије које ће се у априлу одржати у Параћину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *