ПЕТ ТАКСИСТА ИЗ СОМБОРА ПРИВЕДЕНО ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

HRONIKA SOMBOR VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кладову, у сарадњи са станицом граничне полиције Кладово, у појачаној акцији усмереној на сузбијање кријумчарења ирегуларних миграната, затекли су у среду увече и током ноћи 25 страних држављана без докумената и ухапсили шесторо таксиста који су их превозили.

Полиција је 24. марта, око 19.30 сати, у близини границе код Кладова, зауставила Т. Б. (1996), М. Б. (1972) и С. Р. (1996) из Сомбора који су у својима такси возилима превозили 13 миграната.

Такође, нешто пре поноћи, у близини границе код истог места, у два такси возила којима су управљали А. С. (1987) из Сомбора и В. Ј. (1969) из Београда пронађено је још осам ирегуларних миграната, док је након сат времена заустављен и С. С. (1973) из Сомбора, који је превозио четири страна држављана.

У овој акцији је пронађено и више од 1.600 евра који су, како се сумња, стечени кријумчарењем миграната.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Неготину, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *