ПЕСМА РАДОЈКЕ ДОБРИЈЕВИЋ У ЗБОРНИКУ “СВЕТИОНИК”

APATIN KULTURA VESTI

У организацији Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” из Бара, у овом граду је од 2. до 4. септембра је одржан пети Међународни фестивал љубавне поезије “Пјесник – Светионик”, уз учешће уметника из Бара, Црне Горе, Србије, Холандије, Северне Македоније, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Фестивалу је претходио конкурс за најљепшу љубавну пјесму на којем је учествовало око 400 песника из читавог света, међу којима је била и Радојка Добријевић, песникиња и сликарка из Апатина. Она је на овај конкурс послала неколико песама, а у зборник под називом „Светионик“ који је штампан, ушло је 120 песама међу којима је и Радојкина под називом “Модре ноћи”.

-Велика ми је част што сам у овако јакој конкуренцији успела да уђем међу песнике чија је песма објављена у зборнику. Ово је велики фестивал, што доказују и имена песника чије песме су се нашле у књизи и све то доживљавам као огромно признање за свој рад. За сада имам четири међународна признања које сам добила, а свакако ћу се трудити да их буде још, рекла је Радојка Добријевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *