PARTIZAN BOLJI OD OLIMPIKA, APATIN DOMAĆIN MINI MAKSI LIGE

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Olimpik je proteklog vikenda nasupao sa više generacija koje su ostvarile polovičan učinak. Takmičarski vikend otvoren je u subotu kada su dve pionirske selekcije izašle na teren, prva ekipa savladala je ekipu Prigrevice dok je drugi tim poražen od ekipe Žak.

Sve je to bio uvod u centralni događaj ovog vikenda i gostovanje Beogradskog Partizana. Beograđani su gostovali u sklopu saradnje između dva kluba koja traje već dugi niz godina. Odigrane su dve utakmice u kojima su partizanovci bili uspešniji i pobedili sa generacijom 2004. sa 3:0 i sa 2006. godištem 3:2. Nakon utakmica usledila je konferencija za štampu na kojoj su govorili predsednik opštine Apatin Živorad dr Smiljanić, direktor omladinske škole Partizana Miroslav Radović, direktor skauting službe Dušan Trbojiević, predsednik OFK Mladosti Milutin Mačkić i predsednik Olimpika Sreten Kenić.

U nedelju su mladi fudbaleri Olipika igrali utakmice 5. kola PFS lige Sombor protiv Radničkog iz Sombora i ostvareni su sledeći rezultati:
2003. godište 1:2
2004. godište 2:2
2005. godište 4:1
2006. godište 1:2
2007. godište 7:0
2008. godište 1:1

Jedan od bitnijih događaja za Olimpik desio se u Kragujevcu na sastanku direktora Mini Maksi lige Srbije na kome je odlučeno da i u narednom periodu Apatin bude domaćin njihove lige za ovaj region.