ПАЛА ЈОШ ЈЕДНА НЕМАН- ВИД ВИЦО БАШИЋ ИЗ АПАТИНА УПЕЦАО СОМА ТЕШКОГ 98 КГ И ДУГОГ 2,35 МЕТРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Риболовцу Виду Башићу (35) из Апатина срећа се осмехнула када је јуче у послеподневним сатима на Дунаву код Апатина упецао сома капиталца дугог 2,35 метра и тешког 98 килограма.

Башић каже да је ову грдоосију ухватио на 1382 км, на месту где се Драва улива у Дунав, те да му је помоћ да улов извади у чамац пружио тројац риболоваца из суседне Хрватске и пријатељ Бранко Јурас из Кљајићева који је такође био на води.

-Борба је трајала читав сат и вероватно би потрајала и дуже да хрватски пецароши из Осијека и пријатељ Бранко нису помогли. Kада су видели да ми треба помоћ пришли су и помогли извлачење капиталца у чамац.
Риболовци то редовно чине, и ја сам неколико пута помогао колегама из Хрватске каже Башић.

Риба је упецана на штап Sportex Black Arrow 40-80 g и машиницу Tica Taurus 4000. -Пецао сам на струну Daiwa 0,33 mm, а сом се закачио на варалицу „Главињара “Борба” 50гр“.- каже за радио Дунав Вид Башић.

Башић је дугогодишњи члан удружења спортских риболоваца “Чикла’ и “Буцов” из Апатина. У каријери је имао капиталне улове сома од 65 и 70 килограма, као и смуђеве тежине 10,5 , 11,7 и 12 килограма за којег је проглашен и најпецарошем 2018. године.


2 thoughts on “ПАЛА ЈОШ ЈЕДНА НЕМАН- ВИД ВИЦО БАШИЋ ИЗ АПАТИНА УПЕЦАО СОМА ТЕШКОГ 98 КГ И ДУГОГ 2,35 МЕТРА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *