ОТВОРЕНО НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR VESTI

Kроз пројекат мера популационе политике у којој се посебна пажња поклања најмлађима, општина Апатин је у сарадњи са Министарством за демографску политику финансирала изградњу дечјег игралишта у улици Петар Kочић у Блоку 63.

Ново игралиште је отворено на иницијативу родитеља ове и суседних улица а поред тартан подлоге, поседује најсавременије справе које испуњавају све безбедносне стандарде. Према речима Дубравке Kораћ, потпредседнице општине Апатин, деца из Блока 63 ће имати исте услове за рекреацију као и њихови вршњаци другим деловима Апатина. -Општина Апатин је кроз пројекат мера популационе политике изградила још једно дечје игралиште. Постојала је иницијатива родитеља која је покренула овај пројекат и ево данас у сарадњи са Kанцеларијом за младе, за ове малишане организујемо малу прославу на којој им званично предајемо овај простор на коришћење, изјавила је потпредседница. Она је најавила завршетак реконструкције вртића у Свилојеву након чега је у плану уређење предшколске установе у Сонти.
У програму свечаности активно су учествовали малилишани и њихови родитељи. – Веома смо изненађени и задовољни на разумевању и вољи општине да се на овом месту направи игралиште. Оно је место окупљања не само деце већ и нас родитеља. Деца имају могућност да се окупљају без страха од саобраћаја, без прекидања, развијају другарство… Њихови осмеси вам говоре све!!, каже Јасмина Јарић, мајка малишана из улице Петар Kоћич, иначе покретач иницијативе о изградњи.
На игралишту су постављене клацкалице, љуљашке, њихалице и пењалице, а на површини за игру постављена је и мекана тартан подлога која омогућава безбедну игру малишана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *