OTVORENA NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA UMETNIČKOG STUDIJA U SOMBORU

APATIN KULTURA VESTI

Umetnički studio Sombor organizovao je, sada već tradicionalnu, novogodišnju izložbu slika dece i mladih. Izložba je svečano otvorena 22. decembra na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. Polaznici Umetničkog studija izložili su ukupno 55 umetničkih dela, rađenih različitim tehnikama – od crteža olovkom do ulja na platnu. Svi izloženi radovi nastajali su tokom redovnih radionica u poslednjih nekoliko meseci, u prostoru koji je firma „Ars“ ustupila udruženju, s obzirom da udruženje nema svoje prostorije.

Polaznici Umetničkog studija su deca i mladi, uzrasta od 5 do 25 godina, koji dolaze iz različitih somborskih osnovnih i srednjih škola, ali i iz somborskih sela, kao i iz Apatina i Subotice.

Prilikom svečanog otvaranja obratio se mentor Umetničkog studija, Danijel Peršić, koji je govorio o samom nastanku slika, o tome kako mladi umetnici stvaraju i koliko napreduju u svom radu.

Ovom prilikom, svi polaznici su dobili koristan novogodišnji program, a izložbu je i zvanično otvorila voditeljka programa Iva Hajnal.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 15. januara.

voditeljka programa neki od radova 2 neki od radova posetioci izlozbe