MLADI APATINSKI ATLETIČARI USPEŠNI NA NOVOGODIŠNJEM MITINGU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Mladi atletičari iz Opštine Apatin članovi AK Apatin Apatin i AK Omladinac Prigrevica, uspešnim nastupom na Novogodišnjem mitingu koji je u organizaciji Atletskog kluba Vojvodina održan juče u Hali 1 Novosadskog sajma, na kojem je nastupilo blizu 750 atltičara i atletičarki iz 19 klubova iz R. Srbije i zemalja iz regiona, stavili su najlepši pečat za kraj uspešne sezone.

Članovi Atletskog kluba Apatin nastupili su u velikom broju na takmičenju (35 atletičara i atletičarki), što je rekordan broj učesnika na nekom atletskom događaju od samog osnivanja kluba (29.04.2001.) do danas. Osvojene su tri zlatne medalje u trkama na 60 metara, Miloš Dreković, Jovana Kuridža i Milica Zanze bili su ubedljivo najbolji u svojim kategorijama i još jednom dokazali da AK Apatin ima lepu perspektivu, dok je medalju u fotofinišu izgubila Anđelija Radišić. Pored njih svi ostali članovi AK Apatin koji su takmičili dali su svoj maksimum i bili u vrhu plasmana u svojim grupama.

Na takmičenju su nastupili i na najlepši način prezentovali Opštinu Apatin i članovi AK Omladinac Prigrevica (8 takmičara) čiji su takmičari osvojili dve medalje, osvajač zlatne medalje Branislav Tadić, bronzana Dragana Popović, pored kojih je za samo nekoliko stotinki ostala bez medalje Milana Tadić, koja je nakon pregledavanja foto finiša od strane sudijske komisije proglašena za četvrtoplasiranu, četvrto mesto zauzeo je i Vuk Kovjenić u bacanju vorteksa.

Članovi AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica, učestvovali su ove godine pored ovog takmičenja na takmičenjima u Sremskoj Mitrovici na proletnjem i letnjem mitingu prijateljstva, u Novom Sadu i na Krosu RTS-a u Vrbasu i sa svih takmičenja donosili medalje.

Na takmičenju u Novom Sadu su u pratnji dece bili trener Bojan Tomašević i asistent Zoran Čegar, uz koje su punu podršku deci na takmičenju pružili i roditelji.

Treba napomenuti da je besplatna škola atletike koju je pokrenuo AK Apatin, početkom marta ove godine i koja u ovom trenutku broji oko 50 polaznika u potpunosti je opravdala svoje postojanje i rukovodstvo kluba je ponosno na sve što je urađeno ove godine. U narednoj godini je cilj da se nastavi sa radom u još većem obimu, da se deci obezbede adekvatni rekviziti za rad i nastavi sa realizacijom ideje u vezi sa izgradnjom atletske staze koja je neophodna da bi se nastavilo sa daljim razvojem bazičnog sporta poput atletike koje bi doprinele i razvoju sveukupnog sporta u Apatinu.

Apatinski mladi atletičari sa Ivanom Spanovic Branislav Tadić sa Ivanom Španović Dragana Popovic prva s desna bronzana Jovana Kuridža najmlađa takmičarka i šampionka na 60 metara Milica Zanze sa Ivanom Španović Miloš Dreković mali šampion Trener AK Apatin Bojan Tomašević sa trenerom Ivane Španović Goranom Obradovićem Zajednička slika članova AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica