OTVORENA IZLOŽBA CRTEŽA „BALANS“ VESNE DIMITRIJEVIĆ

APATIN KULTURA VESTI

U galeriji „Meander“ otvorena je izložba crteža pod nazivom „Balans“ umetnice Vesne Dimitrijević iz Aleksinca.

Izložbu je otvorio Bojan Šimunović, likovni urednik galerije „Meander“, koji je tom prilikom napomenuo da se Vesna bavi kombinovanjem različitih crtačkih i slikarkskih tehnika, a takođe iskoristio je priliku da čestita umetnici na uspešnoj postavci.

Vesna Dimitrijević rođena je 1992. godine u Aleksincu. Završila je osnovne studije Fakulteta Umetnosti u Nišu na odseku za slikarstvo u klasi profesora Bratislava Bašića. Trenutno je na master studijama – odsek slikarstvo. Dobitnica je mnogih nagrada među kojima su nagrada grada Aleksinca za taletnovane studente i nagrada za najbolji crtež tokom celih studija slikarstva. Dobitnica je diplome najboljem diplomiranom studentu departmana za likovnu umetnost. Učestovala je na brojim grupnim i samostalnim izložbama širom Srbije.

Dimitrijevićeva ističe da je po prvi put u ovom delu Srbije i da je oduševljena kako su je dočekali u Apatinu.

– Svoju izložbu nazvala sam „Balans“ zato što smatram da je balans prihvatanje različitih spontanskih okolnosti koje čovek jednostavno mora da prihvati i doživi, bilo da je to dobro ili loše. To me je inspirisalo da uradim ove crteže. Koristim različite materijale koje pokušavam da iskoristim do maksimuma – upravo zbog toga radim crteže u serijima kaže Dimitrijevićeva.

Izložba će biti postavljenja do 9. marta 2018. godine.