OTVOREN MUZEJ BATINSKE BITKE- SRBIJA JE PONOSNA NA SVOJE HEROJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Predsednica Vlada Srbiije Ana Brbanić, Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin,  prisustvovali su otvaranju obnovljenog muzeja legendarne Batinske bitke povodom obeležavanja  73.godine u Bezdanu kraj Dunava.

Bitka koju su vodili partizanski borci i crvenoarmejci bila je  u Drugom svetskom ratu presudna za dalji tok oslobađanja od Trećeg rajha. Batinska bitka ostala je upamćena i kao najveća po broju učesnika.

Pored isticanja značaja ove bitke predsednica vlade Ana brnabić je još istakla.-Vlada Srbije nastaviće teške reforme koje započela prethodna vlada i nastoji da svakodnevno poboboljša život svih građana.Punopravno članstvo  u EU je na glavni spoljno politički cilj,a sve što uradimo na tom putu ,usmereno je ka napretku i modernizaciji našeg društva biljitku za sve građane –rekla  je Brnabićeva, ističući da je Srbija jednako važno prijateljstvo i saradnja  sa Istokom i sa  Zapadom, Ruskom Federacijiom, zamljama EU SAD, Kinom, Indijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i zemljama Južne Amerike i Azije.-Naša se politika ne menja, rekla je primijerka, dodajući da je Srbiji posebno važno i da gradi što bolje odnose sa zemljama regiona.

Takođe  je istakla da su nam posebno važni mladi ljudi, jer bez ulaganja u mladost, nema budućnosti.

-Srbija ponosno čuva uspomene na svoje heroje, koji su  položili svoje živote za našu slobodu- rekla je Brnabićeva. Predsednica Vlade se zahvalila horu Aleksandrov iz Rusije koji je oduševio više hiljada ljudi originalnom izvedbom pesme “Tamo daleko”.

Aleksandra Čepurin je izneo podatke o borbama koje su se vodile na Sremskom frontu, posebno Batini, istakavši da rusko-srspko prijateljstvo traje od davnih dana i da će se tako nastaviti.

FoNet-BRNABIЖ-ИEPURIN FoNet-GODIЉNJICA-BRNABIЖ

OBNOVLJEN Muzej Batinske bitke,foto J.Bekic