ОСНОВНЕ ИНФОРМАТИЧКЕ ОБУКЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

У првој половини децембра месеца 22 особе са инвалидитетом, са подручја Западнобачког округа, укључиће се у основну информатичку обуку ECDL.

У све четири општине Западнобачког округа у децембру ће се организовати бесплатне основне информатичке обуке у које ће се укључити особе са инвалидитетом. У обуку у Сомбору, Апатину и у Кули ће се укључити по 5 полазника, а у Оџацима 7 полазника. Планирано је да едукација траје 90 часова, а сам програм реализоваће се кроз четири модула: Увод у рачунарство, Ворд, Eксел и Интернет. На крају обуке полазници обуке полажу завршни испит и добијају међународно признат сертификат.

ECDL је међународно признат стандард који се односи на познавање основних знања из области рачунарства и информатике. Ово је уједно и својеврсна лична карта сваког тражиоца запослења или запосленог на основу кога се јасно може видети колико зна да ради на рачунарима и у којим областима.

У буквалном преводу, ECDL (European Computer Driving Licence), значи европска компјутерска возачка дозвола. Ове обуке допуњују основно образовање и помажу у добијању запослења.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *