НЕЗАПАМЋЕНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ АПАТИНАЦА-ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ШЋЕКИЋ

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској Галерији „Меандер“ отворена је изложба слика „Креативне радионице Шћекић“, а сва изложена дела апатинских уметника, иначе ученика апатинског уметника Небојше Шћекића су рађена у техници уље на платну.

Дуња Бенић, члан креативне радионице и Шћекићева ученица, на самом отварању изложбе, упознала је посетиоце изложбе како је уопште дошло до тога да се ова група талентованих људи окупи и ствара заједно.

-Уметност нема граница, сликарство је она аматерска пасија коју свако учи и коју свако себи може да приушти. Важно је да нађемо начин да уживамо са драгим људима, тако је и настао наш мали тим, ми смо тим људи позитивне енергије, који се окупио са истом жељом, да слика, да се дружи и да ужива у заједничком раду. Захваљујући идејном творцу Небојши Шћекићу који нас је окупио и организовао, ми смо учили да сликамо, проналазили се у занимљивом раду са палетом, бојама… Уживали у игри боја, сенки и светлости.

Небојша Шћекић, идејни творац ове изложбе истакао је да су његове ученице, иако се аматерски баве сликарством, изузетно талентоване, али и врло професионалне у пословима којим се иначе баве, фармацеути, просветни радници, економисти…

-Слике су рађене по узору на Пикаса, Ван Гога… Само велики уметници краду од великих, како је рекао Пикасо, нашалио се Шћекић и позвао посетиоце изложбе да сами процене квалитет изложених слика.

Присутне посетиоце је поздравила и Данијела Обрадовић, директорка апатинског Културног центра.

-Галерија „Меандер“ и Културни центар, подржава љубитеље ове уметности, чијим сликама смо окружени и кроз које су они приказали сопствени таленат и умеће, осим тога драго ми је што имамо једног оваквог ентузијасту Небојшу Шћекића, који жели да пренесе своје знање полазницима, а ја им желим много успеха у будућем раду

На поставци су изложена дела: Дуње Бенић, Кристине Вранеш, Драгане Миланко, Јелене Петровић, Данијеле Павичић, Александра Обрадовића, Сање Шијан, Александре Шћекић, Зорице Вукша, Јелене Борковић, Саре Радић и Небојше Шћекића. Посетиоци ову изложбу могу да погледају до 16. јануара 2023. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *