OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA “STEVAN HRISTIĆ” OBELEŽILA DAN ŠKOLE

APATIN KULTURA VESTI

U koncertnoj sali Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić” upriličena je proslava povodom obeležavanja Dana škole.

Tim povodom održan je koncert nastavnika ove obrazovne institucije i promovisana je knjiga o 65. godina njenog rada i postojanja.

Od prvih školskih dana, preko premeštanja kroz razne prostore, povećanje broja učenika, škola je rasla i razvijala se, a danas važi za jednu od najboljih. To potvrđuju i brojne nagrade koje su njeni učenici dobili.

O knjizi je govorila Lidija Janković, autor monografije, a koncert su uspešno održali nastavnici škole.

Prisutne je pozdravio i profesor Ferenc Kovač, direktor škole, a reč je uzeo i zamenik predsednika apatinske opštine Miodrag Bakić.

Učenici Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić” učestvovali su u ovoj školskoj godini na pet takmičenja u zemlji, a od kojih su tri imala međunarodni karakter i smatraju se jednima od najznačajnijih sa veoma visokim kriterijumom ocenjivanja. I ove godine učenici su sa svih takmičenja doneli visoka priznanja.

ucenici

Na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” i Republičkom takmičenju, oba održana u Beogradu, zatim na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Pančevu, Međunarodnom takmičenju u Bečeju i takmičenju mladih pijanista u Zrenjaninu, učenici su osvojili devet prvih, deset drugih, deset trećih nagrada i dve pohvale.

V.  Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *