ОСНОВЦИ У ВОЈВОДИНИ ОД ПОНЕДЕЉКА У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА, СРЕДЊОШКОЛЦИ ПО КОМБИНОВАНОМ МОДЕЛУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Тим за школе донео је одлуку да ученици основних школа у Војводини којима се данас завршава зимски распуст, образовно-васпитни рад од понедељка, 17. јануара 2022. реализују кроз непосредни рад у школи.

За ученике средњих школа у Војводини, настава ће се од понедељка одвијати по комбинованом моделу. Ученици ће ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, карактеристике омикрон соја SARS-CoV-2, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица све време током боравка у школи. Ношење заштитних маски је обавезно за све запослене у школама, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта.

Такође, потребно је појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе. Посебно је важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у периоду од 1. јануара до 11. јануара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 2 084 (0.27 одсто). Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева КОВИД-19 у истом периоду износио је 2.8 одсто.

Према Календару образовно-васпитног рада, за ученике основних и средњих школа у остатку Србије друго полугодиште почиње 24. јануара 2022.године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *