Najnovije vesti
Početna » VESTI » OSNOVCI IZ MAĐARSKE U POSETI SOMBORU
OSNOVCI IZ MAĐARSKE U POSETI SOMBORU

OSNOVCI IZ MAĐARSKE U POSETI SOMBORU

Petnaestt osnovaca sa svojim vaspitačima iz mađarskog grada Kišpešt nalaze se na desetodnevnom letovanju u Somboru, a saradnja bratska dva grada započela je tokom 2002.godine.u cilju upoznavanja specifičnosti zemlje i grada domaćina. Oni će se družiti sa dvadesetak vršaka iz somborskih osnovnih škola.
Za decu iz Kišpešta predsednik Skupštine grada Sombora dr Zoran Parčetić priredio je svečani prijem i poželeo im je lep boravak, pre svega mnogo druženja sa vršnjacima, igre i smeha.
– Nadam se da će vam boravak u našem gradu ostati u lepom sećanju i da će te iz našeg grada poneti neka nova znanja, nova prijateljstva a možda i simpatije, koja će vaš život učiniti bogatijim- istakao je Parčetić.
Za đake iz Kišpešte grad je pripremio zanimljiv program – od upoznavanja Sombora i okoline, boravka u Ekološkoj učionici „Baračka“, posete kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru , posete apatinskoj banji „Junaković”, do celodnevnog izleta u Suboticu, gde će posetiti Palić i zoološki vrt.Smeštaj za decu iz Kišpešte obezbedio je grad Sombor.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top