OSNOVCI IZ MAĐARSKE U POSETI SOMBORU

VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Petnaestt osnovaca sa svojim vaspitačima iz mađarskog grada Kišpešt nalaze se na desetodnevnom letovanju u Somboru, a saradnja bratska dva grada započela je tokom 2002.godine.u cilju upoznavanja specifičnosti zemlje i grada domaćina. Oni će se družiti sa dvadesetak vršaka iz somborskih osnovnih škola.
Za decu iz Kišpešta predsednik Skupštine grada Sombora dr Zoran Parčetić priredio je svečani prijem i poželeo im je lep boravak, pre svega mnogo druženja sa vršnjacima, igre i smeha.
– Nadam se da će vam boravak u našem gradu ostati u lepom sećanju i da će te iz našeg grada poneti neka nova znanja, nova prijateljstva a možda i simpatije, koja će vaš život učiniti bogatijim- istakao je Parčetić.
Za đake iz Kišpešte grad je pripremio zanimljiv program – od upoznavanja Sombora i okoline, boravka u Ekološkoj učionici „Baračka“, posete kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru , posete apatinskoj banji „Junaković”, do celodnevnog izleta u Suboticu, gde će posetiti Palić i zoološki vrt.Smeštaj za decu iz Kišpešte obezbedio je grad Sombor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.