ОСМОМАРТОВСKИ ТУРНИР У ШАХУ ЗА МЛАДЕ ШАХИСТKИЊЕ

APATIN SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

Први по реду осмомартовски турнир младих апатинских шахисткиња одржан је данас у просторијама Шах клуба “Велемајстор”. Председник шах клуба Синиша Гајчин истиче да се обележавањем 8. марта Међународног дана жена уједно прославља две године од оснивања клуба, те да је ово први овакав турнир у женској конкуренцији на којем се девојчице такмиче за титулу “Апатинска победница” и “Мала шаховска принцеза”.

-Веома сам задовољан што данас облежавамо Међународни дан жена, а истовремено и дан клуба “Велемајстор” који је основан пре две године. Ово је први пут у Апатину да организујемо један турнир где учествују само припаднице лепшег пола, односно девојчице. Имамо 13 такмичарки подељених у две групе, девојчице 2012. годиште и млађе и девојчице 2013. годиште и старије. Надамо се да ће овај турнир ускоро прерасти у традиционалани, са победничким титулама и признањима које носе име “Апатинска победница” и “Мала шаховска принцеза”, изјавио је Гајчин. Он се захвалио локалној самоуправи и Спортском савезу на досадашњој подршци. -У овом моменту имамо 40 полазника са територија Апатина, Сонте и Пригревице и на то смо поносни. Ми ћемо наставити у наредном периоду да радимо са децом и вршимо промоцију шаха, и заиста се захваљујемо Спортском савезу и Општини Апатин која нам у томе свесрдно помаже, нагласио је Гајчин.

Осмомартовски шаховски турнир је отворила Милка Никшић, помоћница председнице општине Апатин задужена за образовање и омладинску политику.

-Желим вас поздравити испред Општинске управе и честитати данашњи празник који је уједно и дан Шах клуба “Велемајстор”. Драго ми је што је баш мени припала та част да отворим данашњи турнир “Апатинска победница” и “Мала шаховска принцеза”, јер сматрам да је веома битно радити на развоју женског спорта. Надам се да ћете имати дугу традицију, а општина Апатин је ту да вас у томе и подржи. Срећно свима!, поручила је помоћница Никшић. Она је уједно одиграла и први потез у једној од партија чиме је турнир званично отворен.

Подршку младим шахисткињама упутила је и наша репрезентативка у шаху, Марина Гајчин која је такмичаркама уручила признања и награде. Победницама су уручени пехари, медаље за друго и треће место, док је за све учеснице организатор обезбедио чоколаду и цвет.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.