ОСЛИКАНИ НОВИ МУРАЛИ У ДВОРИШТУ СОНЋАНСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Током претходних месец дана, млади волонтери из Сонте су имали могућност да наставе осликавање мурала у дворишту Основне школе “Иван Горан Ковачић”, али и да покажу своју креативност. Пројекат под називом “Ено школа, ево мурал!” је наставак прошлогодишњег пројекта, на иницијативу младих који су инспирисани и желе да улепшају школско двориште у којем основци проводе своје време.

Пројекат су реализовали чланови пројектног тима Каролина Лукић, Дејан Бошњак, Јелена Пејовић и Марко Козбашић, заједно са координаторком пројекта Клаудиом Лукић, волонтерима из Центра за културу и образовање Сонта и волонтерима из Основне школе.

Овог пута, кроз мурал се провлаче два мотива. Један од њих је портрет Ивана Горана Ковачића, чије име носи Основна школа у Сонти, а други има мотив књига и дечије руке које обележавају радост. Поред тих елемената, на зидовима се налази и песма “Звоно” коју је написао Иван Горан Ковачић.

-Овај пројекат је добар пример да млади имају могућност да позитивно утичу на промене у својој локалној заједници, али и да могу да користе ЦЕКОС организацију као један од ресурса која им је на располагању у Сонти. Такође, верујем да је овај пројекат помогао младима да се креативно изразе, али и да се опробају у нечем новом, рекла је координаторка пројекта Клаудиа Лукић.

Конкурс “Шта Нам Тешко” спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *