OPŠTINSKA SMOTRA DEČIJE DRAME

APATIN KULTURA VESTI

U Velikoj sali apatinskog Doma kulture danas je u okviru Opštinske smotre dečije drame premijerno izvedena predstava “Izlet” Dečijeg dramskog studija Opštinskog kulturnog centra, koja je rađena po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja, a u dramatizaciji i režiji Dušana Gladića.

BenQ Digital Camera

U predstavi igraju: Una Marčete, Jovana Preradović, Anđela Krtinić, Nikolina Vuičić, Milica Krunić, Dragana Lazendić, Sandra Bojanić, Zorana Latinović, Mina Majstorović, Anamarija Mandić, Nevena Majkić, Aleksandra Preradović, Danilo Knežević, Dejan Stanivuković, Mirko Radovanac, Milana Marin i Marija Đorđević.

Za najbolje glumce u predstavi proglašeni su: Una Marčeta, Anamarija Mandić i Danilo Knežević.

BenQ Digital Camera

Tehnički saradnik je Milan Dopuđa, a pomoć u izradi scenografije pružili su Predškolska ustanova “Pčelica” i Dom za stare i penzionere iz Apatina.

Učenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Sonte izveli su danas u tamošnjem Domu kulture autorsku predstavu pod nazivom “Svet na kakav smo navikli” u režiji Nikole Dobrijevića. Ukupno je igralo 9 glumaca.

Selektor ovogodišnje smotre Vera Jančić, profesorka srpskog jezika i književnosti u apatinskoj Gimnaziji “Nikola Tesla”, za najbolje glumce u predstavi proglasila je Jelenu Mihaljev, Jelenu Stojić i Dajanu Miličević.

Pored Dečijeg dramskog studija Opštinskog kulturnog centra  iz Apatina i ova dramska grupa je ostvarila plasman na Zonsku smotru dramskog stvaralaštva dece koja će biti održana u Crvenki sredinom aprila.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *