ОПШТИНИ ОЏАЦИ 141 МИЛИОН ЗА САНАЦИЈУ ПУТЕВА

EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Општини Оџаци је на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре додељено 141.242.257,90 динара за санацију путева у насељеним местима – наставак финансирања. Заменица председника општине Дејана Салај потписала је уговор са Управом за капитална улагања.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне укупно 4,5 милијарди динара представницима градова и општина за реализацију 32 пројекта у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, развоја спорта и у области културе.

Мировић је истакао да ће та средства бити инвестирана директно у локални економски развој и додао да је из покрајинског буџета, преко Управе за капитална улагања Војводине, за ове намене издвојено 3,6 милијарди динара, док ће остатак обезбедити локалне самоуправе.

Према његовим речима, у оквиру овог инвестиционог циклуса биће започета реализација 21 новог, великог пројекта у Војводини и настављено финансирање 11 пројеката који су планирани као вишегодишњи.

Мировић је нагласио да се у овом делу финансирања не налазе они пројекти који су директно исказани у буџету АП Војводине за 2022. годину, попут изградње фабрика воде у Оџацима, Беочину и Темерину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *