OPŠTINI APATIN SREDSTVA ZA 10 PROJEKATA

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, posetio je danas opštinu Apatin gde je razgovarao sa predsednikom opštine Radivojem Sekulićem o izradi projekata iz oblasti privrede, poslovne ili komunalne infrastrukture, za koje će sekretarijat pružiti pomoć i posredovati prilikom apliciranja kod evropskih fondova.

Sekretar Bjelić je istakao da je cilj da svaka opština ima pripremljenih 10 projekata sa kojima će moći da konkuriše za sredstva iz evropskih fondova, jer kako je dodao, budžeti na lokalnom i pokrajinskom nivou će biti sve manji i zbog toga je neophodno okrenuti se eksternim izvorima finansiranja.

-Svaka opština će dobiti zadatak da u narednih godinu dana pripremi 10 projekata za finasiranje.Reč je lokalnim razvojnim projektima čiji će kriterijumi biti uskoro definisani.Sekretarijat će učestvovati u prikupljanju dokumentacije, izdavanju građevinske dozvole, gde je to potrebno, izradi studija izvodljivosti, sve , kako bi što lakše i što pre mogli da apliciramo za sredstva iz fondova evropske unije, izjavio je Bjelić.

Bjelić je još dodao da je pored izrade projekata jedan od ciljeva i strategija razvoja akcionih planova po lokalnim samoupravama i njihovo usklađivanje sa programom razvoja AP Vojvodine.Po njegovim rečima planirana je izrada 450 projekata, deset za svaku lokalnu samoupravu.

-Bitno je da ne gubimo vreme, naši partneri iz inostranstva nas uveravaju da će biti izdašni u izdvajanju sredstava, rekao je Bjelić.

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić je istakao da sa ovim sastankom Pokrajinska vlada i Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu pokazuju volju i nameru da učestvuju u razvoju opštine Apatin.

-Posvetićemo posebnu pažnju razvojnim projektima i na ovih deset za koje postoje određene garancije o finansiranju biće dodato još toliko, jer smo u smislu projektovanja već preduzeli brojne korake ka privrednom razvoju opštine Apatin, izjavio je Sekulić.

Sastanku su pored delegacije sekretarijata prisustvovali i predstavnici opštinske uprave kao i Klastera preduzetnika opštine Apatin.

Predsednik opštine Apatin,Radivoj Sekulić i pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić Sveto Bajić, Milan Škrbić, Slavoljub Štrbo Predsednik opštine Apatin,Radivoj Sekulić i pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić