OPŠTINA UŠTEDELA 3 MILIONA DINARA NA OVOGODIŠNJIM RIBARSKIM VEČERIMA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Povodom 53. Apatinskih ribarskih večeri,  danas je u Plavoj sali SO Apatin održana konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin, njegova zamenica , Dubravka Korać, Milan Škrbić, predsednik SO Apatin, Nika Petrović, zamenik predsednika SO i Marko Đumić, sekretar SO Apatin.Na konferenciji su izneseni podaci u vezi utrošenih sredstava za održavanje ove manifestacije ali i drugi statistički podaci koji se po prvi iznose na ovaj način u javnost.

Sekulić je izrazio zadovoljstvo svim uradjenim rekavši da je ostvaren cilj približavanja manifestacije duhu ribarskih večeri, pri čemu je mislio na uvodjenje discipline bućka na soma, ali i izbacivanja roštilja kao ponude na štandovima. – Dobar i stručno uradjen marketing je doprineo da ovo postane centralni dogadjaj cele regije. Imali smo puno gostiju,medju kojima i predstavnici susednih opština. Plan nam je da se napravi sinhronizacija dešavanja u regiji, i da celo leto bude pokriveno još nekim dodatnim dešavanjima. Uspeli smo u smanjenju troškova manifestacije, pa se otvaraju mogućnosti za organizaciju još nekih dešavanja, istakao je Sekulić napomenuvši i ljude koji su bili pokretači manifestacije pre više od pola veka, a medju kojima su Danilo Filipović, Miodrag Prodanović i Aleksandar Sekulić.

Zamenica predsednika opštine, Dubravka Korać je iznela statističke podatke prema kojima je prvog dana manifestacije , po proceni policije , bilo prisutno 10.000 posetilaca, a poslednjeg dana duplo više.- U kuvanju paprikaša računajući i sela učestvovalo je 410 takmičara, 900 bajkera je posetilo naš grad, a ukupni troškovi cele manifestacije su 6.380. 382 dinara, pri čemu je u odnosu na ranije uštedjeno tri miliona dinara para gradjana, rekla je ona. Predsednik SO Apatin Milan Škrbić je naglasio da se ove godine u marketingu otišlo korak dalje. Program manifestacije, flajeri i plakati su deljeni u celom Zapadnobačkom okrugu, što je sigurno doprinelo većoj posećenosti.