ОПШТИНА АПАТИН УЧЕСТВУЈЕ У ПРОГРАМУ “РОМАКТЕД”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Савета Европе, а у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, покренута је друга фаза “Ромактед” програма, у који ће бити укључена и општина Апатин. Јучерашњем догађају у палати “Србија” су испред локалне самоуправе присуствовали заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић и координатор за ромска питања Данијела Игнац.

Програм је замишљен тако да оснажује политичку вољу и одрживу политику учешћа локалних власти, као и да изгради способности и подстакне оснаживање локалних ромских заједница, како би оне дале свој допринос у изради, спровођењу и праћењу планова и пројеката који се односе на њих.

Намера програма “Ромактед” је да ојача политичку вољу и подржи локални развој путем изградње капацитета локалних власти да одговоре на потребе ромске заједнице и охрабривање учешћа Рома и Ромкиња у локалним плановима и пројектима. Такође, циљ пројекта је и да оснажи (кроз примере, обуке и стручно оспособљавање) Роме и Ромкиње на индивидуалном нивоу (помажући људима да остваре своја основна права и прошире своје способности и вештине), као и на нивоу заједнице (помажући људима да се организују како би изразили своје интересе у вези решавања проблема у заједници), као и да побољша и повећа степен посвећености, капацитете, знања и вештине институција у раду на инклузији Рома, спроводећи концепте доброг управљања у пракси.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *