ОПШТИНА АПАТИН СТИПЕНДИРА ДЕВЕТ УСПЕШНИХ МЛАДИХ СПОРТИСТА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Спортски савез и општина Апатин су и ове године доделили спортске стипендије најбољим младим спортистима узраста од 12 до 18 година. Уговоре о стипендирању данас је потписало девет млаидх спортиста из наше општине, који су испунили критеријуме конкурса, од којих је према речима Радомира Радујка, председника Спортског савеза општине Апатин, најважнији био да су позивани у државну репрезентацију својих гранских савеза.

-Као и ранијих година, стипендираћемо најбоље младе спортисте који су испунили услове конкурса. Најбитнији услов је да су били чланови репрезетанције, односно да су били на припремама, пријатељским или званичним утакмицама, камповима или другим окупљањима државног тима у спорту који тренирају. Критеријуме је испунило девет спортиста у пет спортских грана и то: у рукомету, одбојци, кошарци, кајаку и куглању, за разлику од претходне године када је било такође девет стипендиста али у четири спортске гране. Овим смо желели на неки начин да им изађемо у сусрет и да их наградимо за њихов труд, а они су то дефинитивно и заслужили. Надам се да ће им ово бити додатни мотив да наставе да раде. Захваљујем се њиховим родитељима, тренерима и свима који учествују у спортском развоју ове деце, од којих ће неки можда завршити и у А селекцији наших државних тимова. Они поседују таленат и само треба да наставе да раде, а ми ћемо то умети да препознамо и наградимо, закључио је Радујко.

Наредних девет месеци по 10.000 динара ће добијати Ђорђе Миочиновић, Душан Зекић, Јован Остојић и Александар Арбутина из Рукометног клуба “ПИК” Пригревица, Милана Зекић из Женског рукометног клуба “Пригревица”, Дајана Уртајл чланица Кајак клуба “Панонија”, Јована Вујиновић из Одбојкашког клуба “Апатин”, Урош Шупут из Кошаркашког клуба “Дунав” и куглашица “Апатина” Ноеми Хеђбели.

Млада кајакашица апатинске “Паноније” је ове године први пут добила стипендију и у својој изјави за “Дунав” радио се захвалила Локалној самоуправи на подршци.

-Први пут сам добила стипендију и јако ми је драго што имам подршку Општине, а то ће ми помоћи да наставим још боље да тренирам. Ове године сам ушла у јуниорску репрезентацију Србије и то ми много значи. Били смо на светском такмичењу олимпијских нада у Братислави, пласирали смо се у А финале и освојили осмо место. Кајаком се бавим већ десет година, а привукло ме је то што се овај спорт одвија у природи и то ми јако прија. План ми је да за наредну сезону припремим боље и покушаћу да у наредном периоду остварим још боље резултате.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *