ОПШТИНА АПАТИН ПОМАЖЕ СУГРАЂАНИМА У ПОСТУПКУ КУПОВИНЕ КУЋА НА СЕЛУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Због великог интересовања за куповину куће на селу које претходних дана влада међу нашим суграђанима, општина Апатин обавештава заинтересоване да ближе информације у вези јавног позива, али и сачињавање изјаве и попуњавање електронског обрасца, грађани могу да добију и обаве у канцеларији број 11 општинске управе.

На конкурс могу да се пријаве супружници или ванбрачни партнери, самохрани родитељи, као и млади пољопривредници.

Неколико је услова које истовремено морају да испуне:

да подносилац пријаве нема више од 45 година;
да је држављанин Републике Србије;
да има пребивалиште на територији Републике Србије;
да није власник или сувласник непокретности на територији Републике Србије, изузев пољопривредног земљишта и да исту нису отуђили или поклонили у претходних 5 година.

Такође, од подносиоца пријаве очекује се да са продаваоцем непокретности није у крвном сродству, да није у поступку одобравања средстава за куповину непокретности и да у моменту подношења пријаве немају неизмирених обавеза према држави.

Све ове услове морају да испуне сви подносиоци. Поред обавезних услова, подносиоци пријаве морају да испуне и само један од следећих услова:

да живи на селу самостално у закупљеној непокретности или у породичној заједници са осталим члановима породице;
да поседује формално образовање из области медицине, фармације, пољопривреде, ветерине или да да је просветни радник или занатлија;
да живи у градским срединама у закупљеној непокретности самостално или са члановима породице и да има намеру да живи на селу;
да обављају послове чија је природа таква да могу да их раде од куће на селу.

Детаљније информације могу се пронаћи ОВДЕ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *