ОПШТИНА АПАТИН И ОВЕ ГОДИНЕ СУФИНАНСИРА ПРОГРАМЕ СПОРТСКИХ КЛУБОВА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У великој сали зграде Локалне самоуправе данас је организовано свечано потписивање уговора између Спортског савеза општине Апатин и спортских клубова са територије наше општине који су добили средства на Јавном конкурсу за суфинансирање програма у области спорта за 2024. годину, а Општина Апатин је из буџета за ову намену издвојила 18 милиона динара.

На конкурсу је ове године додељено 4.5 милиона спортским организацијама од посебног значаја за територију општине Апатин, 10.2 милиона је расподељено спортским организацијама у домаћим и европским клупским такмичењима за олимпијски спорт, 2.7 милиона динара спортским организацијама у домаћим и европским клупским такмичењима за неолимпијски спорт, док је 600 хиљада динара подељено за подстицање и стварање услова за унапређење спортске рекреације, односно за бављење спортом деце, омладине, жена и особа са инвалидитетом.

Средства по овом конкурсу је добилоло тридесет спортских колектива са територије наше општине, а уговоре преставницима клубова је уручила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ која је нагласила да ће Локална самоуправа наставити да помаже рад спортских организација.

-Ми смо се и ове године потрудили да обезбедимо нешто више средстава, а поред овога у наредном периоду ћемо наставити да улажемо и у спортску инфраструктуру. Планирамо да завршимо реконструкцију спортске хале у Апатину, односно да заменимо семафор и расвету. Фудбалским клубовима ћемо помоћи око одржавања терена тако што ћемо купити нове косачице, а Спортски савез ће ускоро расписати конкурс за ту намену. Идеја нам је и да током лета одржимо припреме млађих категорија одређених клубова, који су најбројнији и најактивнији. Желим да вам честитам на досадашњим резултатима и желим вам успешан наставак сезоне, рекла је Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *