OPŠTINA APATIN DOBILA 18 MILIONA DINARA ZA ČIŠĆENJE KANALSKE MREŽE

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Skupštini APV 15.07.2014. godine Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smilјanić je potpisao Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja polјoprivrednog zemlјišta u 2014.godini.

Ukupno za obnovu kanalske mreže potpisana su 33 ugovora u vrednosti od preko 590 miliona dinara.

Pored ovih Ugovora potpisani su i ugovori za obnovu i izgradnju vodovoda i kanalizacije u ukupnom iznosu od preko 290 miliona dinara, za 42 potpisana ugovora.

Ugovore je korisnicima budžetskih sredstva uručio vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski.

Sekretar Bugarski je naglasio da pokrajinska administracija nastoji da merama podrške opštinama stvara preduslove za društveno-ekonomski razvoj pokrajine.

„Pored toga što značajnim ulaganjem nastojimo da modernizujemo i razvijamo hidrosistem Dunav-Tisa-Dunav, što je važno kako za ukupan razvoj pokrajine, tako i za bezbednost u slučaju poplava, podjednako su važna i ulaganja u sigurno snabdevanje pijaćom vodom naših građana, kao i odgovorno upravlјanje otpadnim vodama“, naveo je Bugarski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *