ОПШТА БОЛНИЦА „ДР РАДИВОЈ СИМОНОВИЋ“ У СОМБОРУ ДОБИЛА АКРЕДИТАЦИЈУ НА СЕДАМ ГОДИНА

SOMBOR VESTI

Агенција за акредитацију здравствених установа Србије је Општој болници „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору, доделила сертификат о стеченој акредитацији на седам година. Према речима др Драгана Растовића,в.д. директора ове установе, квалитет услуга болнице подигнут је на виши ниво захваљујући помоћи и подршци Министарства здравља, Владе АПВ и Покрајинског секретаријата за здравство.
-Поред адаптације простора за Хируршки ендоскопски кабинет, Оделења за интервентну кардиологију, простора за нови ЦТ апарат, простора за смештај стерилизатора на Оделењу за гинекологију и акушерство, два кабинета за ултразвучне прегледе, чекаонице за преанестезиолошку амбуланту и терапију бола и простора за Кардиоваскуларни диспанзер, Општа болница је у претходном периоду набавила и много вредне медицинске опреме и апарата- казао је др Растовић.
У децембру је потписан уговор са Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај, за суфинансирање пројекта примене обновљивих извора енергије у Општој болници Сомбор, којим је предвиђено да се током ове године набави и постави систем соларних колектора за припрему санитарне топле воде у објекту у којем се налазе Одељење за гинекологију и акушерство, Клиничка лабораторија, Дечије одељење, Трансфузија, Инфективно одељење и Специјалистичка онколошка амбуланта са дневном болницом.

До краја године овде би требало да почне изградња новог објекта уз постојећи Хируршки блок. За потребе израде комплетне пројектно-техничке документације потписан је анекс уговора о суфинансирању са градом Сомбором и општинама Апатин, Кула и Оџаци. Овај капитални пројекат који ће имати велики значај за кориснике здравствених услуга Западнобачког округа је само прва фаза пројекта, од предвиђене три, којим би требала да буде одрађена комплетна реконструкција, адаптација и санација као и функционална реорганизација свих објеката болнице.

НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈИ 17 ЛЕКАРА

  • Квалитет услуге свакако не чине само опрема и реконструисани простори, јер најзначајнији чинилац је стручан и обучен кадар, истакао је др Растовић. Он додаје да је током 2018. године на специјалистичке и субспецијалистичке студије упућено је 17 лекара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.