OO SPS – APATIN ODRŽAO PREDIZBORNI SKUP U PRIGREVICI

APATIN POLITIKA VESTI

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije – Apatin održao je u Prigrevici predizborni skup u okviru predizborne kampanje za pokrajinskog poslanika i članove saveta mesnih zajednica.

Svečani program u Domu kulture, pred oko 350 članova i simpatizera, otvorio je Stojan Zorojević, sekretar prigrevačke Mesne zajednice i jedan od kandidata na listi za članove njenog saveta, koji je ispred četiri mesne organizacija SPS-a iz tog mesta, između ostalog, govorio o investicionim ulaganjima u prethodnom periodu, značaju pobede SPS-a na predstojećim izborima, kao i o budućim planovima u cilju poboljšanja uslova za život i rad svih meštana Prigrevice.

Predsednik Socijalističke omladine opštine Apatin, Miloš Đerić, istakao je u svom obraćanju da je broj od 500 mladih socijalista za očekivati, ako se sagleda šta je apatinska opština, predvođena dr Živoradom Smiljanićem, učinila i čini za mlade.

– Da opština Apatin brine i misli o mladima pokazala je otvaranjem Kancelarije za mlade, a sredinom godine otvorićemo i Omladinski centar. Želja nam je da u narednom periodu podržimo mlade iz Prigrevice, ali i drugih naseljenih mesta naše opštine, u ostvarenju njihovih aktivnosti osnivanjem udruženja mladih. Uloga udruženja je da spoji mlade iz grada i sela i omogući njihovu saradnju, ali i da obezbedi okruženje koje omogućava mladima da se razviju u osobe kakve su potrebne društvu da bi napredovale u budućnosti, jer mladi kod nas nisu problem već resurs – rekao je Đerić.

Prisutnima se potom obratio kandidat za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine ispred SPS-a, dr Dragan Rastović, koji je, po mišljenju mnogih, nesumnjivo najbolji kandidat na predstojećim izborima. Dr Dragan Rastović, lekar specijalista i šef Odseka za dečiju hirurgiju na hiruškom odeljenju somborske Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović”, govorio je o svom dugogodišnjem radu i iskustvu u politici, a posebno istakavši činjenicu da je SPS bila i ostala njegovo političko opredeljenje.

– Član sam SPS-a od 90-tih, a još kao srednjoškolac i uzoran učenik, 1983. godine, postao sam član SKJU. Kada je brod SPS-a počeo da tone nisam bežao na kopno. Od 1996. godine odbornik sam u SO Apatin, a sada je to već peti mandat. U sazivu skupštine šef sam Odborničke grupe, predsednik Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu, član Saveta Mesne zajednice i aktivan u mnogim udruženjima građana – rekao je, osim ostalog, dr Rastović, a potom predočio razvojne šanse Prigrevice za koje će se maksimalno zalagati kao poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

– Nadam se da će i ovaj put građani prepoznati čvrstinu, odlučnost i vitalnost Socijalističke partije Srbije, njenu novu energiju i istrajnost u ostvarenju programskih ciljeva i boljeg života svih građana. Poverenje koje dobijemo od građana poštovaćemo kroz našu sposobnost, znanje i čestitost u obavljanju dužnosti, a sve u cilju da pomognemo razvoj naše lokalne zajednice i Srbije u celini – dodao je dr Rastović.

Reč je potom uzeo dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine i Opštinskog odbora SPS-a, koji je svojim društveno-političkim, stručnim i profesionalnim angažmanom doprineo da se zamašni investicioni i ekonomski razvoj opštine svrstava među najistaknutija i najuspešnija dostignuća jedne lokalne zajednice.

– Socijalistička partija Srbije je partija koja je u protekle dve decenije sublimirala mnoga iskustva značajna za rukovođenje državom u ovim turbulentnim vremenima. Za vreme DOS-ove vlasti u našoj opštini ugašeno je dvadeset preduzeća, 6.000 ljudi ostalo je bez posla, a mladi bez perspektive. SPS vodi socijalnu politiku i brine se za svakog pojedinca – rekao je dr Smiljanić.

Usledilo je pojedinačno predstavljanje kandidata za članove Saveta Mesne zajednice Prigrevica, a izborna lista, koju čine njih 15, nosi naziv “Dr Živorad Smiljanić – Socijalistička partija Srbije – Apatin”.

U umetničkom delu programa nastupile su članice pevačke grupe “Lazarice” Kulturno-umetničkog društva “Prigrevica” uz pratnju narodnog orkestra.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *