OK APATIN POSTAO NOVI DRUGOLIGAŠ

APATIN SPORT VESTI

Nakon odluke odbojkaškog saveza Srbije da se Druga savezna liga Srbije proširi sa 10 na 12 klubova od sezone 2016-2017 odbojkaši klub Apatin je u Zrenjaninu na skupštini Udruženja odbojkaških klubova republičkih liga postao novi drugoligaš.
Ispod Druge lige Srbije u tri ranga takmičenja na teritoriji Vojvodine učestvuje  više od 100 ženskih odbojkaških klubova:Prva Vojvođanska liga koja ima četiri lige  sa ukupno  40 klubova,Druga Vojvođanska liga  koja ima 8 liga sa 74 kluba i opštinske i gradske lige koje će biti formirane u mesecu septembru.

Zbog velikog broja klubova i liga u svakom od ovih rangova takmičenja prvak lige ni u jednom stepenu takmičenja direktno ne ulazi u viši stepen takmičenja ,već pobednici svih grupa u istom stepenu takmičenja igraju kvalifikacije na kojim pobednik stiče pravo da se od naredne sezone takmiči u višem stepenu takmičenja.
Iznad Druge lige Srbije se nalazi jedinstvena Prva liga Srbije koja se igra na teritoriji cele Srbije i najviši stepen takmičenja Wiener Städtische Super liga Srbije.

Takmičenje u Drugoj ligi Srbije počinje 15-16 oktobra.Cilj odbojkaškog kluba Apatin u nastupajućoj sezoni  će biti opstanak u ligi.Prosek starosti seniorske ekipe odbojkaškog kluba Apatin je 17 godina,a sve igračice iz seniorske ekipe su iz Apatina.Početak priprema i prvi trening   je zakazan za 8 avgust.

Od ove sezone promenjen je i sistem takmičenja u mlađim kategorijama u konkurenciji juniorki i kadetkinja. Deset klubova u obe konkurencije po odluci saveza će igrati Super ligu Vojvodine. Odbojkašice Apatina će igrati u “Super kadetskoj ligi Vojvodine” među 10 najboljih klubova sa teritorije Vojvodine. Nakon takmičenja u ligi koja će se odigrati dvokružno  prve četiri ekipe će izboriti plasman  na finalni turnir prvenstva Vojvodine. Preostalih 56 klubova koji su se prijavli za kadetsko prvenstvo Vojvodine će igrati u A i B grupi bez prohodnosti za finalni turnir Vojvodine i državno prvenstvo Srbije. Na pionirskom prvenstvu Vojvodine gde će i ove sezone  učestvovati ekipa Apatina nije menjan sistem takmičenja.Za narednu sezonu se  prijavilo 117 klubova  koji će svoja takmičenja odigrati u 12 liga.Pobednici liga i 4 najuspešnije drugoplasirane ekipe će izboriti plasman u Kvalitetnu ligu Vojvodine među 16 najboljih klubova .Svoje takmičenje će imati i mlađe pionirke ok Apatin rođenje 2004-2005 godine  koje će učestvovati u pionirskoj ligi 2004-2005 koju će voditi odbojkaški savez Vojvodine.

Odbojkaški klub Apatin je najmasovniji ženski klub u Zapadnobačkom regionu sa  102 registrovane igračice i ukupno 139 igračica. OK Apatin poslednje četiri  sezone ima A licencu odbojkaškog saveza Srbije koju uglavnom imaju samo superligaški klubovi.