SNS-ZA NAJNIŽE PLATE U SRBIJI ODGOVORNA PRETHODNA VLAST

APATIN POLITIKA VESTI

Povodom objavljenih rezultata  Zavoda za statistiku u kome se navodi da je u opštini Apatin, u maju mesecu, u iznosu od 22. 800 dinara, isplaćena najniža prosečna zarada u Srbiji, oglasila se Srpska napredna stranka koja navodi da je najveći krivac za ovakvo stanje koalicija okupljena oko SPS-a koja je u prethodnom periodu vodila opštinu Apatin. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

Saopštenje

SPS OSIROMAŠIO APATINCE

Nacionalni mediji ovih dana prenose statistiku po kojoj se opština Apatin nalazi na republičkom dnu po prosečnoj isplaćenoj zaradi u maju.
To je još jedna od posledica „briljantnog“ upravljanja „opštinom budućnosti“ od strane nestručnih kadrova SPS. Bilans njihovog vladanja je blago rečeno katastrofalan.
Od opštine sa visokim platama, prosečna zarada u Apatinu se srozala na 22.772 dinara, stavljajući Apatince na poslednju poziciju u Srbiji, ispod mnogih siromašnih i nerazvijenih mesta koja su tradicionalno zauzimala začelje ove liste.
Kako se to dogodilo? Godine nestručnog upravljanja došle su na naplatu. Prethodna vlast je gušila firme u našoj opštini. Nerazumnim nametima, korupcijom i političkom osvetoljubivošću naterali su preduzetnike, ali i naše sugrađane solidnijih primanja, da se registruju u susednim opštinama, u kojima imaju bolje formalne uslove.
U maniru pravih ekonomskih neznalica, socijalisti su zaboravili na logično: da će takvi potezi dovesti do smanjenja poreskih prihoda i još više zadužiti opštinu. Time je bio ugrožen i rad javnih preduzeća (koja su po pravilu svaku godinu završavala u minusu) i kvalitet usluga koje ona pružaju našim sugrađanima.
Na sve to, dodajmo najporazniju statistiku od svih: stopa nezaposlenosti u Apatinu je 2015. porasla na neverovatnih 44 procenta. Da bismo ilustrovali razmere katastrofe, uporedili smo nezaposlenost u Apatinu sa jednom od najsiromašnijih zemalja na svetu:

clip_image002

U međuvremenu, gospoda iz prethodnog rukovodstva su se namirila, a nagomilane probleme su ostavili drugima na rešavanje. Sada peru ruke od kritika, smatrajući da „vlast ne može biti odgovorna za ekonomsku situaciju u opštini“?!
Itekako može, gospodo. Vlast treba da se bori za sve svoje građane. To joj je zadatak i zato je izabrana. Da smanji namete i olakša poslovanje firmama, da „juri“ investicije, da radi na smanjenju nezaposlenosti, da obezbedi kvalitetniji život u našoj opštini, da mladi imaju razlog da ostanu u Apatinu.
To je ono, gospodo socijalisti, što vi niste shvatili, a izgleda i dalje ne shvatate. Opština nije lična prćija za mutne poslove i privatne džepove. Opština je servis koji treba da omogući privredi da se razvija i našim sugrađanima da kvalitetno žive. Mi ćemo učiniti sve da ona to u narednim godinama zaista postane.

izvor: Opštinski odbor Srpske napredne stranke