ОЏАЦИ – ЦРВЕНИ KРСТ ОБЕЛЕЖАВА 75 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

ZAPADNOBAČKI OKRUG

Оснивачка Скупштина Општинског одбора Црвеног крста у Оџацима, одржана је дана 13. фебруара 1946. године у просторијама старе општине.

На овој Скупштини изабрано је 11 чланова Управног одбора и 3 члана Надзорног одбора. Kао хонорарни службеник ове установе постављена је Борисенко Ана. Након завршетка Скупштине, одбор је извршио избор секретара и председника. За председника је изабрана Брук Мила, а за секретара Вишт Грета.

Данас је Црвени крст Оџаци модерна организација, препознатљива у нашој средини, чији су положај и рад уређени посебним Законом – Законом о Црвеном крсту Србије (Службени гласник РС број 107/05).

Црвени крст Оџаци данас окупља велики број волонтера, посебно младих, који кроз реализацију програма и помажући другима, развијају осећај солидарности и емпатије и изграђују себе.
Црвени крст ће, кроз програмске активности и даљу изградњу сопствених капацитета, неговати партнерство са друштвеним субјектима, посебно са институцијама и организацијама, у циљу унапређења програма и услуга, а кроз континуиране едукације волонтера и професионалног кадра вршиће периодичне провере компетентности и мотивисаности за рад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *