ODRŽANO PREDAVANJE ZA UČENIKE TEHNIČKE ŠKOLE

APATIN DRUŠTVO VESTI
Za učenike Tehničke škole sa Domom učenika organizovano je predavanje uz edukativnu radionicu u okviru projekta Kancelarije za mlade opštine Apatin pod nazivom “Brinem o sebi – ko to može bolje od mene?”.
Milka Basta, diplomirani psiholog-master, koordinator projekta, govorila je na temu komunikacije pod nazivom “Kako da se bolje razumemo?”, a dr Tanja Nikitović, lekar Opšte prakse apatinskog Doma zdravlja, govorila je na temu prevencije i očuvanja psihofizičkog zdravlja pod nazivom “Koliko vredi zdravlje? Na zdravlje!”.
Ovo je druga po redu aktivnost u sklopu šestomesečnog projekta, koji za cilj ima edukaciju mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta kako da sačuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje i razviju zdrave stilove života, a prvo predavanje održano je nedavno za predstavnike učeničkog parlamenta sedmog i osmog razreda Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.
Predavanja i edukativne radionice biće organizovane i za učenike Gimnazije “Nikola Tesla” i Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole, kao i za učenike osnovnih škola u Sonti, Svilojevu, Prigrevici i Kupusini, a drugi deo projekta odnosiće se na rad savetovališta za mlade.
Projekat je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za 2014. godinu, a sprovodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja, Udruženjem građana “MRAV”, osnovnim i srednjim školama na području opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *