ODRŽANO PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU ZA APATINSKE SREDNJOŠKOLCE “JOŠ UVEK VOZIM”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Organizaciji Opštinskog Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Apatin, Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije je održao predavanje “Još uvek vozim” koji je bila namenjena svim učenicima završnih razreda Tehničke škole sa domom učenika Apatin, Gimnazije “Nikola Tesla” Apatinu i Srednja Građevinska i drvopreređivačka stručna škola u Apatinu.

Predavanja su održana 07. maja 2018. godine u 11 sati u Tehničkoj školi i u 13 sati u prostorijama Gimnazije “Nikola Tesla” Apatinu i Srednje Građevinske i drvopreređivačke stručne škole u Apatinu.

Cilj predavanja je bio da se mladima ukaže na probleme i posledice saobraćajnih nezgoda, od strane učesnika saobraćajnih nezgoda. Predavači su bile osobe sa invaliditetom (korisnik invalidskih kolica) koji su stekli invaliditet u saobraćajnim nezgodama. nesreći, a koja su obučena od strane stručnjaka iz Agencije za bezbednost saobraćaja za ovakav vid edukacije.

Ovo predavanje je još jedno u nizu planiranih, koji se odnose na prevenciju saobraćajnih nezgoda, a koje je Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja opštine Apatin organizovao. Do sada su ova predavanja uspešno održavana i medijski propraćena u 35 gradova i opština Srbije i prvi put na teritoriji Opštine Apatin.