ODRŽANO PREDAVANJE “AKO IMATE VERE KOLIKO ZRNO GORUŠIČNO”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U organizaciji apatinske sekcije ,,Društva za borbu protiv raka Sombor”, u Narodnoj biblioteci ,,Miodrag Borisavljević” u Apatinu održano je predavanje pod nazivom ,, Ako imate vere koliko zrno gorušičino”. Gost predavač bio je novi apatinski paroh, prezviter Mladen Glušac.

Na samom početku ovog predavanja, Biljana Benić, predsednica apatinske sekcije ,,Društva za borbu protiv raka Sombor” pozdravila je prisutne i u ime organizatora, zahvalila se Mladenu Glušcu što se odazvao na njihov poziv.

– Članovi našeg društva većinom su pripadnici generacije koja nije imala veronauku u školi. Ovo predavanje je zaista bilo lepo i poučno. Za Isusa kažu da je on život, put i istina. Ako bi se ljudi zaista pridržavali tog puta, mogli bi izbeći i ublažiti bolest.- rekla je Biljana Benić

Apatinski paroh drugi, Mladen Glušac, nadahnuto je pripovedao o hrišćanskoj veri. Prema njegovim rečima, nije u zdravom telu zdrav duh, već u zdravom duhu zdravo telo.

Iako nismo često imali praksu da se sveštena lica u našoj opštini na ovakav način druže sa svojim sugrađanima, Glušac ističe kako mu je veoma drago što mu se pružila mogućnost i za drugačiji način komunikacije sa Apatincima. -Briga crkve je briga za svaku dušu. Mi smo tu da za našu svetu crkvu pribrojimo što više ljudi. Na taj način ćemo ih uputiti Hristu i spasenju, a Crkva i takva udruženja na istom su zadatku, pomoći ljudima u najtežim trenucima njihovih života- izjavio je Glušac.

predavanje-1

Po završetku predavanja, posetioci su postavljali pitanja i savetovali se sa apatinskim parohom, a Đerđi Šarić, predsednica ,,Društva za borbu protiv raka Sombor” uručila mu je poklon knjigu ,,Živeti kao pre” u kojoj se nalaze priče članova njihovog društva. U pitanju su potresna svedočenja u kojima trijumfuje ljubav, o ljudima koji su u bolesnim telima sačuvali zdravlje duše.