ОДРЖАНА ТРЕЋА РАДИОНИЦА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ”ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ СИСТЕМА УПРАВЉАЊА ЈАВНОМ ИМОВИНОМ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Трећа по реду радионица на тему уписа права јавне својине у оквиру пројекта ”Оснаживање локалних система управљања јавном имовином”, који спроводе Град Нови Сад – Градска управа за имовину и имовинско – правне послове и oпштине Апатин и Сремски Карловци у оквиру програма Exchange 5, одржана је у Сремским Карловцима.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU).

Тема радионице била је процена вредности имовине у својини локалних самоуправа. Учесници скупа разговарали су о различитим приступима утврђивања вредности непокретности, односно о потреби вођења адекватне евиденције имовине у складу са законском регулативом.

У оквиру пројекта “Оснаживање локалних система управљања јавном имовином” укупно је организовано три радионице на тему размене знања и искустава у досадашњем току уписа права јавне својине у партнерским локалним самоуправама, чиме је ова пројектна активност успешно реализована.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.