ОДРЖАНА СМОТРА МЕХАНИЗАЦИЈЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ЈKП “Наш Дом“ је завршило са припремом комплетне механизације неопходне за предстојећу зимску сезону. За рад зимске службе је обезбеђен довољан број возила, људства и соли, поручио је директор овог предузећа Небојша Смиљанић током данашње смотре мезанизације.

–Одржавање се обавља по оперативном плану Зимске службе и штаба за управљање који верификује план и у контакту са запосленима у овој служби прати његову реализацију. Апатинске саобраћајнице су подељене у две приоритене групе укупне површине 300 000 квадрата. На њима се обавља сољење, и по потреби чишћење снеге, док се на осталим саобраћајницама из треће категорије ради само чишћење а по потреби и сољење, изјавио је Смиљанић.

Према његовим речима, путарске соли и механизације има довољно.

–На лагеру имамо 220 тона соли, и то би требало да буде довољно за предстојећу сезону. Уколико буде било потребе доступне су нам и додатне количине које наше предузеће може прибавити у сваком моменту. Поред три камиона које смо опремили плуговима за чишћење снега, ту су и три трактора, као и багери “ЈЦБ” и комбиноване машине уколико буде неопходно да и они интеревенишу, поручио је Смиљанић.

Он је додао да ће у зимској служби бити ангажовано 25 радника подељењих у две групе, првог и другог степена приправности. –Зимска служба ће бити у приправности од половине новембра а реаговаће у зависности од временских прилика и ситуације на терену, поручио је Смиљанић. Смотри је присуствовала и председница општине Апатин, Дубравка Kораћ.

-Kомплетна механизације зимске службе ЈKП “Наш Дом” је технички исправна и регистрована по новим стандардима. Набављене су довољне количине соли, одређене деонице и урађен план чишћења саобраћајница чиме можемо рећи да је зимска служба спремна за предстојеће снежне падавине, поручила је председница Kораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *