ОДРЖАНA СКУПШТИНА БОКСЕРСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

APATIN BOKS SPORT VESTI

ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ИЗАБРАН МАРКО ГАШИЋ

 У Великој сали СО Апатин јуче је одржанa Скупштина Боксерског савеза Војводине на којој су учествовали представници 22 клуба са територије Војводине. Великом већином за новог председника изабран је Марко Гашић из Инђије.

– Велика ми је част што је препорука за моје именовање дошла од врхунског спортисте и председника Националног боксерског савеза Ненада Боровчанина. Наставићу да радим и оправдам указано ми поверење. Са новим руководством стигла је и млада, нова енергија, па ћемо се потрудити да, заједно уз Национални боксерски савез, рад подигнемо на максималан ниво,  рекао је Марко Гашић.

Нови председник Боксерског савеза Војводине је изјавио да ће ново руководство већ од понедељка кренути са радом и то обиласком свих боксерских клубова у Војводини  да виде потешкоће и потребе, мапирају их и виде како се конкретно може решити постојећи проблем. Наставиће да помажу у опреми, али и да спонзорство градова и општина подигну на виши ниво, да бокс као спорт добије више термина у салама и да побољшају услове тренинга јер овај спорт то заслужује.

 – Данас ћемо у Апатину гледати боксерске мечеве, али и разговарати са председницом општине и председником СО да на виши ниво подигнемо рад боксерског клуба, да им локална самоуправа више помогне као и ми из Боксерског савеза. Донираћемо опрему и реквизите и што пре поново организовати боксерски догађај у Апатину. Самим тим ћемо боксерски клуб из Апатина вратити на старе стазе славе, рекао је Ненад Боровчанин.

Председника Националног боксерског савеза нагласио је сваки боксерски клуб у Србији ради бесплатно а да се константно ради на усавршавању стручног кадра и развоју омладинског бокса све док се бокс не врати на ниво на каквом је некада био.

– Већ следеће седмице биће организована прва седница Организационог одбора Светског првенства у боксу којом ће председавати председник Србије Александар Вучић, а присуствоваће јој председник АИБЕ и представници владе Русије као организатора претходног боксерског првенства. Наши боксери даће срце у рингу да дођу до медаље, изјавио је Боровчанин.

Поред новог председника Боксерског савеза Војводине данас су изабрани чланови управног одбора, представници клубова и комплетан надзорни одбор. То су функције за које кандидате предлажу боксерски клубови, остало је да се уради још само пар места које предлаже председник својим дискреционим правом.

– У данашњој Скупштини су учествовала 22 од 31 клуба са правом гласа, што је двотрећинска већина. Презадовољни смо одзивом клубова јер је Апатин издвојен центар у односу на остале. Боксерски савез Војводине је најуспешнији регион у протекле четири године на нивоу региона Србије и наставићемо са таквом праксом и резултатима и у следећим годинама. Можемо очекивати од новог руководства да развија и међународну сарадњу, рекао је Јовица Панић, председник такмичарске комисије и главни делегат Војвођанског боксерског савеза и председник такмичарске комисије Боксерског савеза Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.