ODRŽANA SEDNICA SO-OŠTRE RASPRAVE NA OSTAVKE, IMENOVANJA I RAZREŠENJA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Odbornici Skupštine opštine Apatin većinom glasova, 15 “za”, 10 “protiv” i jedan “uzdržan” prihvatili su danas kadrovske promene u pojedinim javnim preduzećima koje finanisira  opština. Predsednik Skupštine Slobodne zone Sveto Bajić obrazložio je da dosadašnji direktor Miloš Đerić, zbog sukoba interesa jer je i direktor i zaposlen u lokalnoj samoupravi, podneo ostavku na  mesto direktora, a umesto njega je imenovana za v.d. Maja Kuridža, master inženjer građevine. Na mesto direktora javnog preduzeća “Naš dom” umesto Mirka Pavlovića, koji je podneo ostavku je za v.d. imenovana Sanja Bačić, diplomirani ekonomista. Pavlović će ubuduće biti na mestu tehmičkog direktora “Našeg doma”. U Javnom preduzeću pristan i marina, dužnosti je razrešen Željko Vučetić, ekonomista, a na njegovo mesto za v.d. postavljen je Nedeljko Bračika, diplomirani inženjer mašinstva.  Odbornici su razmatrali i nekoliko slučajeva vezanih za otkup opštinskih placeva od strane privatnih lica.

Ostavke, razrešenja i imenovanja je iz opozicije oštro kritikovao Miodrag Bakić, nekadašnji zamenik predsednika opštine, Živorada Smiljanića. Bakić i Zorica Balać, odbornici SPS-a, su se o osvrnuli na visoku cenu koju Smiljanić mora da plati za plac koji se nalazi uz njegovu kuću. Odgovor je bio da je Smiljanić dao najveću ponudu na javnom nadmetanju od 436 hiljada dinara. Zorica Balać, odbornica SPS-a, je smatrala da je ta cena daleko iznad tržišne, ali je dobila odgovor da se po zakonu najveća ponuda mora prihvatiti, jer je drugo lice na nadmetanju nudilo upola manje.

Polemika se vodila i oko razrešenja direktora Marine i pristana Željka Vučetića.  Bakić i Mirko Cvetićanin su tražili da se njegovo razrešenje odgodi dok čovek ne podnese zahtev za invalidsku penziju s obzirom da je ozbiljno neurološki bolestan. Predsednik opštine, Radivoj Sekulić je odgovorio da su Vučetiću u tri navrata izlazili u susret zbog bolesti. Naime supruga Vučetića tri puta je razgovarala sa Sekulićem u opštini,  dogovorili su se oko daljih koraka, ali su posle bezmalo dva meseca pregovora,  svi dogovori pali u vodu. Sekulić je izjavio da je dogovor propao verovatno po nečijem nalogu, ne imenujći nikoga pojedinačno. Da je bivša vlast SPS htela da pomogne Vučetiću našla bi mu drugi posao u lokalnoj samoupravi na kom bi mogao  da dočeka penziju i ne bi ga stavila na mesto direktora koje traje mandatno na svega četiri godine.

Najzad sednicu SO su označile oštre reči Miodraga Bakića na račun nove vlasti. On je rekao da vlast u opštini vode tri pripravnika,  i da je Vučić platio sve predsednike opština izabranih u Vojvodine. Biranim rečima Sekulić je odgovorio svom bivšem nastavniku matematike, Bakiću.-Upotrebili ste teške reči. Optužili ste i mene. Optužili ste i ove mlade ljude da su pripravnici. Treba li da na vlasti budu ljudi do penzije, i u penziji. Narod je na izborima rekao svoje-rekao je Sekulić. Predsednik odborničke grupe SNS Ilija Bursać je jednom konstatacijom okaraketerisao nastupe opozicione koalicije okupljene oko SPS-a.- Vaša bajka je završena a vi sanjate da ona još traje, što teško podnosite.

4.Sednica Skupština opštine Apatin, 08.08.2016 4.Sednica Skupština opštine Apatin, 08.08.2016 image 4.Sednica Skupština opštine Apatin, 08.08.2016