ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA SPS-A

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, održanoj u Beogradu, kojoj je prisustvovao i dr Živorad Smiljanić, član Izvršnog odbora Pokrajinskog i Glavnog odbora SPS, predsednik Opštinskog odbora SPS – Apatin i predsednik Okružnog odbora SPS za Zapadnobački okrug, kompletiran je izbor rukovodstva izborom potpredsednika, članova Predsedništva, kao i predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora.

Za počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije izabran je inženjer Milutin Mrkonjić, dok su za potpredsednike GO SPS izabrani prof. dr Predrag J. Marković, koji je kooptiran u Glavni odbor, prof. dr Žarko Obradović, Aleksandar Antić, Branko Ružić, kao i prof. dr Slavica Đukić-Dejanović.

Za predsednika Izvršnog odbora izabrana je dr Dijana Vukomanović, a na mesto šefa Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije izabran je Đorđe Milićević.

Dušan Bajatović je zadržao poziciju šefa Pokrajinskog odbora SPS-a, a predsednik SPS Ivica Dačić je istakao da će Bajatović biti kandidat za predsednika Vlade AP Vojvodine.

Novica Tončev je imenovan za šefa Izbornog štaba za lokalne izbore, a odlučeno je i da Aleksandar Antić, u slučaju raspisivanja gradskih izbora u Beogradu, bude kandidat za gradonačelnika Grada Beograda.

Novoizabrani članovi Predsedništva su: Đorđe Milićević, Novica Tončev, Neđo Jovanović, Mile Ilić, Pavle Budakov, Vanja Vukić, Dejan Radenković, Vladan Zagrađanin, Dejan Backović, Milisav Petronijević, Petar Škundrić, Snežana Bogosavljević-Bošković i Zoran Antić.

Pored pomenutih, u Glavni odbor su kooptirani Nikola Šainović, Velimir Bata Živojinović, Mile Jovičić i Tomo Babović.

Ivica Dačić, predsednik SPS, rekao je da će u narednom periodu biti konstituisan i Izvršni odbor, a da će njegov kandidat za zamenika predsednika Izvršnog odbora SPS biti Đorđe Čabarkapa.