ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „ISTORIJAT ZABAVIŠTA OPŠTINE APATIN“

APATIN DRUŠTVO VESTI

U petak, 27.06.2014., sa početkom u 19,00 časova, u prostoru Narodne biblioteke „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, održana je promocija knjige „Istorijat zabavišta opštine Apatin“ autorke Valerije Ambruš, vaspitača PU „Pčelica“ iz Apatina. Organizatori ovog kulturnog dešavanja bili su Narodna biblioteka i PU “Pčelica“ Apatin.

Promociju je otvorila gđa. Branka Vein, direktorka Narodne bibioteke, a zatim su se publici obratili gdin.Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine Apatin, Biljana Mandić, direktorka PU“Pčelica“ i Dušan Gladić, književnik, zaposlen u opštinskom Kulturnom centru. Knjiga Valerije Amburš predstavlja značajno delo jer govori o istoriji našeg grada, ovog područja, ljudima i različitim narodima koji su ovaj prostor naseljavali, iz njega odlazili ili ga ratovima osvajali, koji su gradili, osavremenjival, rušili i podizali.

To je knjiga o korenima i razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, o brizi društva o deci predškolskog uzrasta, o kadru koji je radio u vrtićima, o ukupnim društveno – političkim uslovima  koji su determinisali, kako odnose u društvu, tako i uređenje i uslove pod kojima su se razvijale obrazovne ustanove, privreda, trgovima i sl.

Autorka se najviše bavi predškolstvom. Knjiga sadrži mnoštvo autentičnih podataka, fotografija, kazivanja, dokumenata iz različitih epoha. Rad na knjizi trajao je zaista dugo, preko 5 godina.   Govorenje o knjizi same autorke, nadahnuto, pomalo poetično, iskreno, uz istovremeno prikazivanje fotografija na velikom platnu, izazvalo je najlepše emocije kod mnogobrojne publike, koja je napunila prostor biblioteke do poslednjeg mesta.  Štampanje knjige finansirala je Opština Apatin, a izuzetan rad na štampanju i opremanju delo je štamparije „Birograf“ iz Apatina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.