PU “PČELICA” UPUTILA POMOĆ VRTIĆIMA U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kao pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, PU “Pčelica” je organizovala  humanitarane akcije je su trajale od aprila do kraja polugodišta. U toku održavanja XVIII Manifestacije „Dani dečjeg stvaralaštva“  koja je održana početkom juna, publika je mogla da ostavi dobrovoljni prilog na ulazu u veliku salu Doma kulture. Na taj način je sakupljeno 17.620 dinara. U Sonti, u toku trajanja završnih priredbi i maskenbala u vrtiću sakupljeno je 4.915 dinara, a u Prigrevici, tokom pripredbi koje su držali vaspitači sa decom sakupljeno je 4.040 dinara.  Ukupno je sakupljeno 26.575 dinara i novac je uplaćen na žiro račun Predšlkolske stanove „Naša radost“ u Krupnju.

Paralelno sa ovom akcijom tekla je i druga. Naime, deca iz svih objekata PU “Pčelica”, na poziv vaspitača, donosila su igračke i likovni materijal za svoje drugare u vrtićima koji su stradali od poplava.  Velika količina tih stvari doneta je  na kraju polugodišta, u centralni objekat ustanove u Bloku 112,  a u saradnji sa Crvenim krstom Apatin, biće upućena u Svilajnac, kao pomoć Predškolskoj ustanovi  „Dečja radost“. Prevoz  će , potpuno besplatno, uključujući se na taj način u ovu humanu akciju, omogućiti gospodin Goran Ajduković, vlasnik prodavnice „Qween“. Saosećanje sa nevoljom drugih ljudi, dece, organizovanje pomoći, odvajanje poklon igračke ili pakovanje boja i drugog materijala za crtanje ima dubok humani karakter,razvija kod dece osećaj važnosti, korisnosti i empatije, dakle pomažući drugima , deca na ovaj način razvijaju najlepše osobine kod sebe, što je prateći, pozitivan efekat ovakvih akcija.

U “Pčelici” se tokom cele godine odvijala se akcija sakupljanja plastičnih čepova od flaša, u sklopu Akcije Udruženja obolelih od cerebralne paralize, sa kojim naša ustanova ima potpisan Memorandum o saradnji. Novac sakupljen prodajom ovih čepova biće usmeren za kupovinu medicinskih pomagala za obolele od cerebralne paralize.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *