ODRŽANA PREDAVANJA I RADIONICE ZA OSNOVCE IZ NASELJENIH MESTA APATINSKE OPŠTINE

APATIN DRUŠTVO VESTI
Za učenike osnovnih škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Sonte, „Kiš Ferenc“ iz Svilojeva i „Mladost“ iz Prigrevice održana su predavanja i edukativne radionice u okviru projekta Kancelarije za mlade opštine Apatin pod nazivom „Brinem o sebi – ko to može bolje od mene?“.
Predavanje je održano u sklopu šestomesečnog projekta koji za cilj ima edukaciju mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta kako da sačuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje i razviju zdrave stilove života.
Dr Tanja Nikitović, lekar Opšte prakse apatinskog Doma zdravlja, govorila je na temu prevencije i očuvanja psihofizičkog zdravlja, a Milka Basta, diplomirani psiholog-master, koordinator projekta, govorila je na temu konflikata.
Prethodno su održana predavanja za učenike Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, Tehničke škole sa Domom učenika i Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole, a organizovana su i individualna savetovanja za mlade. Predavanje će biti organizovano i za učenike Gimnazije „Nikola Tesla“, kao i za učenike kupusinske Osnovne škole „Jožef Atila“.
Projekat je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za 2014. godinu, a sprovodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja, Udruženjem građana „MRAV“, osnovnim i srednjim školama sa područja opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.