ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM PRESUDE APELACIONOG SUDA ZA RADIO “DUNAV”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kao i u slučaju Televizije “Apatin”, kojoj je dosuđena novčana kazna od million dinara, u redakciju Radio “Dunava” stigla je presuda Apelacionog suda iz Novog Sada kojom se preinačuje ranije oslobađajuća presuda Višeg suda u Somboru.

Naš medij, kao i glavni i odgovorni urednik, Aleksandar Dukić, obavezuju se da tužiocima, Nišić Nenadu i Nišić Vesni iz Svilojeva, solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete iznos od po 200.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

BenQ Digital Camera
Izrečenu presudu, po Zakonu o javnom informisanju, objavili smo bez ikakvih komentara i odlaganja.

Povodom presude Apelacionog suda iz Novog Sada, kojom se Radio “Dunav” kažnjava sa 400.000 dinara, danas je u sali Veća Saveza samostalnih sindikata održana konferencija za medije.

Na konferenciji su govorili: Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije i zamenik predsednika Saveta za štampu, advokat Željko Rajčević, pravni zastupnik Radio “Dunava”, kao i njegov glavni i odgovorni urednik Aleksandar Dukić.

Dukić se na početku konferencije zahvalio medijima na solidarnosti.  On je, između ostalog, rekao da navedeni iznos predstavlja potencijalni problem u daljem funkcionisanju ove medijske kuće.

aleksandar dukic izjava

Advokat Željko Rajčević podsetio je da je Viši sud u Somboru doneo oslobađajuće presude kada su u pitanju tužbeni zahtevi protiv tri apatinska medija i dokazao da je objavljena potpuna istina, da nema netačnih podataka, niti informacija koje vređaju roditelje pokojne M. N.

Somborski sud je konstantovao da su tekstovi objavljeni na sajtu Radio “Dunava” pisani sa pijatetom, u interesu informisanja javnosti, kao i to da u njima nema ništa sporno što nije u skladu sa Zakonom o informisanju. Tužitelji su potom uputili žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu. Sud donosi odluku da Radio “Dunav” osudi na naknadu štete od 400.000, Televiziju “Apatin” od milion dinara, a očekuje se presuda i za Radio “Apatin”.

zeljko rajcevic

Petar Jeremić potom je ukazao na greške i nelogičnosti u navedenim presudama.

petar jeremic

Usledila su brojna pitanja prisutnih novinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *