ODRŽANA 2.SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE APATIN

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Na 2. sednici Skupštine opštine Apatin odbornici su većinom glasova prihvatili ostavku odbornika Gorana Orlića (DS) i Dušana Koraća (SNS), kao i predsednika Opštinske izborne komisije, Jovice Koraća, a takodje je odbornički mandat prestao i predsedniku i zameniku predsednika opštine Apatin, Radivoju Sekuliću  i Dubravki Korać (SNS).

Verifikaciona komisija je verifikovala prestanak ovih odborničkih mandata, pa su njihova mesta u skupštinskim klupama zauzeli prvi sledeći odborninici sa izbornih lista SNS-a i DS-a, Milan Malbaša, Danijel Ajduk, Milana Srdić i Boro Bulat. Posle usvajanja zapisnika sa konstitutivne sednice Skupštine opštine, odbornicima se obratio predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić.

Na sednici su se mogle čuti primedbe upućene na račun prethodne vlasti, koalicije  SPS-SRS-DS o nenamenskom trošenju sredstava i njihovom usmeravanju bez postupka javnih nabavki, nakon čega je usledila diskusija i izveštaja Revizorske komisije, koja je istraživala nepravilnosti u raspodeli spornih sredstava.Nakon izlaganja predsednika komisije, dr. Slavoljuba Štrbe odbornici su usvojilie Završni račun budžeta opštine Apatin za 2015. a u nastavku sednice, usvojeni su predlozi o razrešenju Saveta i komisija i imenovanju novih koji su prihvaćeni većinom glasova.

DRUGA SEDNICA SKUOŠTINE OPŠTINE APATIN 2016,