ДО ПОНЕДЕЉКА РАДЕ САМО АПОТЕКЕ, ПРЕХРАНА И БЕНЗИНСКЕ ПУМПЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Влада Србије, на предлог Кризног штаба, усвојила је данас нове мере по којима се од вечерас у 21.00 час до понедељка у 6.00 сати ујутру затварају сви угоститељски објекти и продавнице сем продавница прехрамбених делатности, апотека и пумпних станица.

Од понедељка, ученици виших разреда основних школа прелазе на онлајн наставу, док се за ученике средњих школа овај вид наставе продужава и на наредну седмицу, саопштила је владина Канцеалрија за сарадњу са медијима.

Према одлуци владе биће затворени сви угоститељски објекти (кафићи и ресторани), све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, спортски објекти…

Ограничење се не односи на апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације.

Моћи ће да раде трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа, самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат – киосци и трафике, прецизира се у саопштењу.

Дозвољен је рад и објектима и радњама у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи.

Радиће и бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива.

Ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја радиће искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу.

Ограничење се не односи на спортске објекте за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза, напомиње се у саопштењу.

Шалтер продаје хране у ресторанима, као ни шалтер продаја кафе и пића у локалима на шеталиштима није дозвољена.

Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера током викенда.

Влада Србије још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана.

Све мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву, указује се у саопштењу.

Вакцинација против заразне болести ковид-19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.