ODRŽANA 14. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE APATIN

APATIN POLITIKA VESTI

Na današnjoj sednici, 22 odbornika je razmatralo o 39 tačaka dnevnog reda, a sedam odbornika je opravdalo svoje izostanke.

U prve tri tačke, nakon što su konstatovane ostavke članova veća Dragana Radojevića i Friđeša Nađa, na iste funkcije su predloženi i izabrani Marija Ivanović iz Svilojeva i Milan Šarac iz Sonte.

U cilju uštede, kao i modernizacije sednica skupštine opštine Apatin i opštinskog veća opštine Apatin, preko aplikacije koje će na tablet uređajima dobiti, ubuduće će se sav materijal odbornici i članovi veća dobijati elektronskim putem što će doneti uštedu u kancelarijskom materijalu i olakšati rad skupštinske službe.

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić je izneo planove o sanaciji pristana koji je u januaru pukao pod pritiskom leda. Vrednost ove investicije biće oko 40 miliona dinara, a sredstva za radove biće obezbeđena iz projekta. Prema đegovim rečima, kada bude saniran, pristan će moći da izdrži pritisak velike snage tako da u budućnosti ne bi trebalo da bude problema zbog leda.

Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o kategorizaciji puteva u opštini Apatin, davanju u zakup poslovnih prostorija, kao i odluku o suosnivanju Javnog preduzeća za prostorono i urabanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad.

Skupština je razrešila vd direktore Doma zdravlja, JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“, JKP „Naš Dom“ i Centra za socijalni rad. Pa su na funkcije koje su do sada obavljali Branka Bajić, Nedeljko Bračika, Sanja Bačić i Vladimir Vukosav postavljeni dr Ivana Jelić, Ljiljana Krec, Nedeljko Bračika i Nikolina Sučević.

Usvojen je predlog o izmenama Statuta Predškolske ustanove „Pčelica“ i Statuta Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“, a imenovani su i razrešeni članovi Opštinske izborne komisije, Školskog odbora osnovne škole „Žarko Zrenjanin“.

14 sednica, SO Apatin, skupstina  (8) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (3) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (4) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (1) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (2) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (6) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (5) 14 sednica, SO Apatin, skupstina  (9)