ДАЈАНА УРТАЈЛ НАЈБОЉА АПАТИНСКA КАЈАКАШИЦА

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

КЛУБОВИ ПОХВАЛИЛИ ОРГАНИЗАЦИЈУ КУП-А ПАНОНИЈА 2022

После дужег времена у Апатину је одржано такмичење за КУП Паноније 2022. којим је обележено 75 година рада Кајак клуба „Панонија“.

– Врло смо задовољни одзивом и бројем како клубова тако и такмичара. Имали смо девет клубова из Сремских Карловаца, Новог Сада, Зрењанина, Кањиже, Новог Кнежевца, Бездана, Сомбора, Бачке Паланке и Апатин као домаћин. Око 150 такмичара веслало је у свим узрасним категоријама. Веслано је 35 трка и видели смо стварно лепе трке у којима су такмичари уложили велики напор за остварење што бољег резултата. С обзирам да је ово прво такмичење након дугог низа година веома смо задовољни, и већ за наредну годину имамо у плану и проширење дисциплина, као што је СУП веслање. Иначе у склопу такмичења Кајакашки савез Војводине уручио је поклон клубовима – по једну СУП даску како би се равноправније укључили у ову све популарнију дисциплину, рекао је међународни кајакашки судија Ђуро Ковачић из КК „Паноније“ Апатин.

– Било је задовољство учествовати јер је у Апатину убедљиво најлепша стаза. Поздрављамо поновну организацију КУП-а Панонија и надамо се даљим такмичења на мирној води у Апатину, каже Миљана Бељански, председница Кајак кану Савеза Војводине и тренер КК „Таркет“ Бачка Паланка.

Резултати апатинских кајакаша:

Као клуб домаћин КК „Панонија“ је на такмичењу имао шест најмлађих кајакаша, али и добру младу екипу. Према појединачним резултатима најбољи пласман остварила је Дајана Уртајл освајањем првог места у категорији сениорке К1.

Све трке су веслане на 500 метара, а према резултатима апатински кајакаши су остварили следећи пласман:

К1 Пионирке – Соња Уртајл, 2. место и Ања Ковачевић, 5. место

К1 Јуниорке – Дајана Уртајл, 4. место

К1 кадети – Марко Ковачевић,  5. место

Сениори К1 – Александар Лончар, 2. место

Сениорке К1 – Дајана Уртајл, 1. место

Јуниори К2 – Марко Ковачевић/Александар Лончар, 6. место

Пионирке К2 и кадеткиње К2 – Соња Уртајл/Ања Ковачевић, 2. место

К2 миx јуниори – Дајана Уртајл/Александар Лончар, 5. место

Поред њих на такмичењу су учествовали и мини кајакаши, полазници прошлогодишње школе кајака којима је ово било прво такмичење: Јована и Јелена Куриџа, Драган Радоњић, Михајло Ковачевић, Звонимир Ковачић и Душан Почуча.

На КУП-у су извеслане и две меморијалне трке посвећене легендама апатинског кајакашког спорта: у категорији К1 500м јуниори трка „Јосип Липокатић“ победио је Николас Андрић из безданског „Дунава“, док је Апатинац Александар Лончар био седми; а у трци „Златоје Томин“ у категорији К1 500м за сениоре победу је однео Саша Павлов из „Братства“ Кањижа, док је Лончар у овој трци стигао други.

У КК „Панонија“ кажу да су задовољни резултатима младих кајакаша, који својим трудом и упорношћу враћају апатински клуб на место успешних војвођанских спортских клубова.

Утисци:

Клубови гости, учесници КУП-а Панонија 2022 изнели су позитивне утиске са такмичења у Апатину.

Из Школе кајака „Лиман“ изразили су задовољство учешћем и организацијом:

– Најбоља стаза, лепа природа, лепе трке, добри домаћини. Све укупно једна диван такмичарски дан, кажу кајакаши ШК „Лиман“.

Из КК „Обилић“ из Нових Кнежеваца кажу да им је жао што није организовано такмичење на СУП даскама, али да је све остало било савршено. Надају се следеће године да ће бити и та нова категорија уврштена.

Ковачић каже да су и остали клубови изразили слично мишљење и позитивно оценили организацију КК Паноније, као и наду да ће што пре поново веслати у рукавцу код „Плаве руже“ који својом мирном водом нуди изврсне услове за кајакаше, нарочито оне најмлађе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *